ISBN: 978-606-749-387-0, Format: 13 x 20 cm, 312 pag, Aparitie: 2018, Decembrie
Social work and international development share a common ground through the social mandates that they hold: to combat poverty and inequality and to contribute to the attainment of social justice and human rights. What differentiates them is the theoretical and methodological approaches and social structures and mechanisms which they have used over the course of time to pursue these common goals.
The hallmark of the social work profession is its capacity to adapt to rapid changing social environments and generate social action tailored for the most relevant needs of disadvantaged populations, while at the same time tackling increasing economic and political pressures at the national and local level, amid changing welfare policies. In the globalized world, this capacity becomes key for setting coherent social development goals and for maximizing their attainment through adequate implementation.
Cartea lui Marian Ursan reprezinta una dintre putinele lucrari ce si-au propus si au reusit sa redea viata de noapte de Bucurestiului, sub toate dimensiunile si tenebrele sale. Un studiu realizat la "firul ierbii", dar beneficiind de experienta vasta a autorului in domeniu, ca fost expert UNODC si activist in domeniu cu recunostere nationala si internationala.
Deseori privim grupurile vulnerabile ca povara si nu ca potential, ca cifre statistice si nu ca fiinte, iar de cele mai multe ori gandim solutii si strategii ce cu greu ating inimile oamenilor. Studiile cuprinse in aceasta carte incearca sa surprinda, sa evidentieze umanul
Cercetarea de fata reprezinta un pas important, de aceasta data fundamentat pe evidente stiintifice, la realizarea Visului nostru comun: respectarea si valorizarea profesiei de asistent social in Romania. Campania dusa de CNASR in acest sens cuprinde: evenimente de anvergura, comunicate de presa, intalniri cu reprezentati ai mediului guvernamental, ai sindicatelor, ai societatii civile, ai mediului politic, ai ambasadelor straine la Bucuresti, ai mediului universitar implicat in formarea de specialisti, precum si cu orice alte institutii ce asigura siguranta statului.
Lucrarea de fata reprezinta un efort realizat in mod temeinic, pe parcursul mai multor ani, de a aduce in prim plan academic o tema ce preocupa administratia publica locala si centrala, si anume: integrarea in familie a cuplului mama-copil dupa perioada de rezidenta in centrele de plasament.
Consider demersul profesorului Adrian Sarbu ca fiind matur din punct de vedere stiintific, complex ca abordare teoretica si metodologica, consistent in privinta perspectivelor teoretice analizate, de apreciat sub aspect stilistic si demn de apreciat de catre comunitatea academica precum si de catre actorii institutionali cu responsabilitati in dezvoltarea unor politici si servicii de preventie si suport destinate persoanelor care apeleaza la tentative de suicid.
PRET: 3125 LEI
buc.
Dincolo de senzational Florin Lazar, Valentina Marinescu, Silvia Branea, Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania, Comisia de Cercetare an Asistenta Sociala