ISBN: 978-606-749-157-9, Format: 13x20 cm, 240 pag, Aparitie: 2016, August
Inspectorul Danelescu mi-a amintit de serialele americane cu detectivi insingurati, povesti triste si muzica de jazz in noaptea luminata de luna. Dar, dincolo de aceasta prima impresie, Daniel Timariu ne ofera un volum politist ancorat in realitatea romaneasca, cu influente din noir-ul scandinav. O lume cu oameni obisnuiti, cu dramele pe langa care trecem indiferenti in fiecare zi, conturata de penelul unui scriitor talentat.
Lucian Dragos Bogdan
Un Bucuresti al zilelor noastre, cu vise si cosmaruri, cu oameni obisnuiti si oameni speciali, canalii si cinstiti, patimasi si nepasatori. Si cu Fete in rosu. Veti citi volumul privind in jur, cu un zambet sau cu un fior. Inspectorul Danelescu poate fi chiar dupa colt. Bucurati-va de povestile lui.
Un thriller atipic, pentru ca principalul cadavru e al unui cartier. Sau un roman social straniu, in care oamenii dispar inexplicabil, unul dupa altul. Alegeti ce vreti, in orice varianta "Cumsecade" e o carte provocatoare, in care viata de fiecare zi se razvrateste tocmai acolo unde ne-am astepta mai putin.
Dupa romanul Stapanul castelului, Teodora Matei demonstreaza din nou ca impleteste cu mare usurinta elemente apartinand diferitelor genuri literare. Dincolo de intriga politista descoperim povesti de dragoste, drame cotidiene, ori pasim pe terenul straniu al paranormalului. Sau mergem chiar mai departe, dezlegand enigme de nivel cosmic.
Noir de București Danut Ungureanu, Daniel Octavian Bejan, Michael Haulica, Stefan D. Guta, Bogdan Hrib, Daniel Timariu, Ligia Enache, Horia Garbea, Olga Delia Mateescu, Bogdan Teodorescu, Petru Berteanu, Lucia Verona, Tony Mott, Teodora Matei, Dan Radoiu, Anamaria Ionescu, Silvia Chindea, Lucian Dragos Bogdan
ISBN: 978-606-749-300-9
18 povestiri foarte diverse, în stil și în dimensiuni. Personajele sunt foarte diferite, la fel ca și situațiile. De la umor la cruzime, de la povești cu aromă istorică la anchete clasice, toate poveștile din NOIR de București alcătuiesc, sper eu, un univers reprezentativ pentru viața de zi cu zi din capitală. Priviți în jur, s?ar putea să recunoașteți vreun personaj.
Inspectorul Danelescu mi-a amintit de serialele americane cu detectivi insingurati, povesti triste si muzica de jazz in noaptea luminata de luna. Dar, dincolo de aceasta prima impresie, Daniel Timariu ne ofera un volum politist ancorat in realitatea romaneasca, cu influente din noir-ul scandinav.
Sergiu Manta era candva un om cu un rost in viata. Era specialist IT, sot si tata. Dar demonii trecutului l-au impins la crima. Condamnat la 20 de ani de inchisoare, el este abordat de misterioasa Companie B, o structura obscura, presupusa a Ministerului de Interne, ale carei interese il arunca in lumea asasinilor platiti. Condamnat la o existenta in lumea umbrelor la singuratate si la prezenta permanenta a pericolului, Manta imbratiseaza noua existenta ca pe o forma personala de executare a sentintei.
Aventurile din Vanatorii de capete continua in volumul 2 - Apararea siciliana. Un nou volum, noi aventuri ale unui personaj inedit, noi provocari si mistere de nerezolvat.
Exista vara in Islanda. Exista constructori care lucreaza la negru pentru clienti dubiosi, exista muncitori polonezi care au relatii, exista recuperatori cu muschi si, mai ales, exista politisti cu umor.
- Cauti pe cineva, amice? intreba Logi. Pentru ca noi am terminat pe ziua de azi si incui. - Arunc doar o privire, spuse moale individul.
Fantomele unui trecut indepartat reapar in zilele noastre. Pirateria, desueta ocupatie in secolul 21, loveste coastele Somaliei. Nave sechestrate si marinari romani luati ostatici. Sofia Matei are misiunea de a elibera cetatenii romani. Dar Sofia il cunoaste pe Stelian si intre ei se naste o relatie.
Ce au în comun arhitecții de la două firme rivale, o femeie obsedată de publicarea unui compendiu de acupunctură, o profesoară de ikebana și urmașa lui Dimitrie Brândză?
Vantul sufla in rafale repezi si scurte. Cateva suvite de par incaruntit si neobisnuit de lung pentru un personaj atat de varstnic se zbat haotic. E dimineata si e liniste. E pustiu. Sirenele nu au fost necesare, doar ledurile colorate in albastru electric clipesc obsesiv. Un Volkswagen Passat alb cu inscriptia POLITI. Toni se freaca la ochi cu gesturi nervoase si o pala de vant nebun ii provoaca un frison rece. Maraie inghitindu-si o injuratura. Politi, adica politistii politicosi. Rade in sinea lui de propria-i gluma rasuflata.
Ei bine, stimati amici, a sosit vremea sa facem cunostinta cu adevarat. Pe domniile-voastre va stiu inca din perioada in care eu insumi eram un constant consumator de policier-uri. Sunteti acea sectiune a unei/unor natiuni ce se caracterizeaza prin pasiunea nemarturisita pentru aventura si mister.
Dupa romanul politist Panza de paianjen, Lucian-Dragos Bogdan ne ameninta cu o serie. Sa speram ca cititorii volumului 1 - Vanatorii de capete isi vor dori rapid continuarea.
Un fel de Sherlock si un altfel de Watson rezolva mistere in Bucurestii de azi. Dar orasul participa la actiune ca un personaj, cu sunetele, luminile, intunecimile si mirosurile lui. si, mai ales, cu tot trecutul.
Explicatie si dedicatie pentru cititorii mei Acum aproape doi ani am publicat patru dintre cele cinci povestiri ale acestui volum, sub titlul 3+1. De atunci am mai reusit sa scriu o povestire. Cea care da titlul de pe coperta - Vanatoare de asfintituri pe Strada 42. Daca nu ati citit precedentul volum si daca vreti sa aflati ce-a mai facut intre timp Stelian Munteanu, va invit sa-l rasfoiti pe acesta. Poate va convinge si-l cumparati.
O batrana gasita moarta in apartament, o defectiune la gaze si un Casanova mort pe canapeaua din sufragerie, o tentativa de omor, o tanara femeie, victima a unei retele de prostitutie, si un baiat rapit.
Cum ar fi fost daca ar fi vorbit? Cum ar fi fost daca ar fi reusit sa dea glas celor mai negre temeri pe care le avusese? Cum ar fi fost daca ar fi anulat conferinta? Cum ar fi fost daca ar fi cerut masuri mai aspre de securitate? Prea multe intrebari care-l macinau.